Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu

COVID protokoll a Kodály Központra vonatkozóan

Információk az általános szabályok, maszkviselés, érkezés, beléptetés kérdéseiről.

Általános szabályok, maszkviselés

Az előadásokon az épületben egyidejűleg jelen lévő látogatók létszámát nem korlátozzuk, a jelenlegi szabályozásnak megfelelően, tehát a Kodály Központ teljes befogadókapacitással működhet.

Az épület közönségforgalmi területein dolgozó munkatársaink számára kötelezővé tettük a szájat és orrot egyidejűleg takaró védőmaszk használatát.

Közönségünk számára a védőmaszk viselése a közönségforgalmi területeken és a hangversenytermünkben kötelező.
A fellépő művészek a színpadon nem, a backstage-ben viszont viselnek maszkot.

 

Érkezés, beléptetés

Kérjük Önöket, hogy a programokra 30-45 perccel korábban érkezzenek. A nézőteret az adott előadás kezdete előtt 30 perccel nyitjuk meg, ezzel is csökkentve az előcsarnokban várakozók számát. Kérjük, hogy a lehetőségekhez mérten ügyeljenek a biztonságos fizikai távolság megtartására.

 

Az előadásokat csak tünetmentes Nézők látogathatják. Kérjük, hogy akik nem érzik jól magukat, ne vegyenek részt a programokon.

 

Az előadásokra érkező közönség egészsége védelmében a bejáratoknál érintésmentes kézi hőmérővel mérjük az érkezők testhőmérsékletét. Amennyiben a mért testhőmérséklet 37.5 °C vagy annál magasabb egy 10 perces türelmi idő egy újabb mérést végzünk, mely alapján végleg eldől, hogy a látogató beléphet-e az épületbe. 37.5 °C testhőmérséklet vagy attól magasabb érték esetén a néző nem léphet be a Kodály Központba. Az a látogató, aki emiatt nem vehet részt az adott programon infopontjaink bármelyikén az előadást követő 30 napon belül visszaválthatja jegyét.

 

A fenti belépési protokollból adódó helyzet miatt az előadást csak akkor kezdjük el, ha minden néző helyet foglalt. Az esetleges későbbi programkezdés miatt megértésüket és türelmüket kérjük.

Ültetés

A termekben külön ültetési szabályt nem alkalmazunk, mindenki elfoglalhatja azt a helyet ahová a jegye érvényes.

Fertőtlenítés, takarítás

A Kodály Központ  épületének közönségforgalmi területein gépi szellőztetés működik, amely biztosítja e terek rendszeres, magas hatásfokú frisslevegő-ellátását. Légtechnikai rendszereink tisztaságát folyamatosan ellenőrizzük. Az előadások megkezdését megelőzően, valamint a szünetekben a gépi szellőztetést a gyors és teljes légcsere érdekében magasabb fokozatra állítjuk.

 

Az épületben az általános takarítást végzők létszámát megemeltük, az előadásokat megelőzően fokozott figyelmet fordítunk a nézőtéri székek, kilincsek, illetve a mosdók fertőtlenítő takarítására. A Kodály Központ a belépéskor kézfertőtlenítési lehetőséget biztosít a közönség részére.


A Kodály Központban csak tünetmentes, előzetes testhőmérséklet mérésen átment, szükség esetén tesztelt dolgozók, művészek dolgoznak.

Jegyvásárlás

Kérjük közönségünket, hogy elsősorban online felületeken vásárolják meg jegyeiket.

 

A Kodály Központ jegypénztára nyitva tartási időben továbbra is előzetes időpontfoglalással látogatható. www.kodalykozpontjegyiroda.hu

 

Kérjük, a részletekért, az esetleges változásokért és további információért keresse fel a Kodály Központ honlapját, vagy  hívja  a  72/500300-as telefonszámot!

Gyakori kérdések

Kedves Közönségünk! 

Sokan kérdezik, milyen szabályozás vonatkozik az előadásokra, hogyan lehet ülni, hány főig lehet előadást rendezni, kötelező-e maszkot viselni?

A legfontosabbakat összegyűjtöttük, hogy ezzel is segítsük az őszi programválasztást:

1. Lehetnek-e ősszel előadások zárt térben?
Igen, a jelenlegi szabályozás szerint ültetett előadások korlátozás nélkül megtarthatók. Természetesen figyelemmel kísérjük az erre vonatkozó kormányzati bejelentéseket és igazodunk azokhoz.

2. Hány főig tarthatók meg az előadások?
A zárt térben tartott, ültetett előadásokra jelenleg nincsen létszámkorlát.

 

3. Mi lesz ha létszámkorlátot vezetnek be?
Ebben az esetben követjük az aktuális szabályozást, a teendőkről honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékoztatjuk a közönséget.

4. Kell-e kihagyni székeket? Ülhetnek-e együtt a családtagok?
Nem kell kihagyni székeket, mindenki a jegye alapján neki szóló helyen foglalhat helyet.

5. Kell-e maszkot viselni az előadás alatt?
A szigorításokra való tekintettel szeptember 18-tól az előadás alatt is kötelező a maszk viselése. 

6. Fognak-e maszkot viselni a helyszín munkatársai?
Igen, a Kodály Központ dolgozói maszkot fognak viselni.