Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu

Fogadóterek

A fogadóterek impozáns, letisztult formájával, városra nyíló óriási panorámaablakával méltó módon öleli körbe a hangversenytermet.

A szinte organikusnak tűnő csigaforma épület izgalmas, felfedezésre csábító térszerkezetet hoz létre. A bejárat előtti nyitott, mégis intim hatású „amfiteátrumból” közvetlenül az előcsarnokba jutunk. 

Az oszlopok, tartószerkezetek itt, a két épületszárny találkozásánál kuszán megsokasodnak, ezt a hatást a bravúrosan megoldott világítás finoman enyhíti. 

Az időnként lejtőssé vagy épp kaptatóvá váló mészkőpadló izgalma, az épület tagolását felidézve kígyózó bútorok játékossága valóban meggyőző. A tereket a természetes fényeket és a mesterséges világítást remekül ötvöző megoldással tették átláthatóvá.

A földszinti büfétől indulva nagyterem hátsó fala üti át a teret, egészen az erkély szintjéig, ahol a hatalmas panorámaablak teremt kapcsolatot az épület és a város között.

1_1
A fogadóterek impozáns, letisztult formájával, városra nyíló óriási panorámaablakával méltó módon öleli körbe a hangversenytermet.
1_2

 

Kontrapunkt: a homogén fehéren megvilágított impozáns előcsarnok visszafogottsága tökéletes ellenpontja a hangversenyterem meleg színeinek
1_3

 

1_4
A tömeg: több emeletnyi magasságot tör át a hangversenyterem nézőtere, amely aranyszínűre polírozva magasodik a földszinti előtér fölé, ahol a panorámaszint kiváló rálátást nyit a Mecsekre

 

1_5

3D Túra

 

Támogatók