Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu

Hangversenyterem

A hangversenyterem Magyarország egyik legjobb akusztikájú és legszebb koncertterme, amely világszínvonalával minden igényt kielégít.

A hangversenytermet hat centiméter vastag égerfa panelek borítják. A beléjük mart, eltérő mélységű és nagyságú hasítékoknak az akusztika szabályozásában jut szerep. Ez eredeti, „pécsi” megoldás, itt használták először.

A külsőt meghatározó csigavonal, spirál itt is feltűnik, a burkolaton végigkígyózó, erkélymellvéddé szélesedő sávban. A faburkolat itt-ott kihasasodó, geometrikus hasábjai fölött és alatt elhelyezett fénycsíkok a színpad felé vezetik a tekintetet.

A padlótól-plafonig faburkolat monotonitását a terem aszimmetrikus felépítése ellensúlyozza: a hosszanti tengelyhez képest még a széksorok is ferdén helyezkednek el. 

Kiderült, hogy a megszokott, szimmetrikus „cipősdoboz”-szisztémától való eltérés nemhogy rontaná, de még jót is tesz az akusztikának: a hivatalos mérés szerint a terem hangminősége valamivel jobb a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytereménél. 

A három színpadállásból a legkisebbet használva 999 ember tud helyet foglalni a teremben. A földszinti nézőtér színpadhoz közelebb eső része szükség esetén vízszintesre süllyeszthető, és a széksorokat a középkarzat alá tolva így rendezvénytérré alakítható ki. 

A zeneitől eltérő használatot segíti a színpad hátterében leereszhető, tonnás súlyú vetítővászon, illetve a székekbe épített konnektorok. 

Az impozáns belsőt tervező Rádóczy László-Tolnai Zsolt István tervezőpárost a Kodály Központ belsőépítészeti megoldásaiért Az év belsőépítésze – 2010 díjjal ismerte el Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata.

terem01
A hangversenyterem Magyarország egyik legjobb akusztikájú és legszebb koncertterme, amely világszínvonalával minden igényt kielégít.
terem02

 

Kiváló akusztika a gondos tervezésnek köszönhetően az emeleten ülők csupán 5%-al hallják halkabbnak a zenét, mint földszinten ülő társaik.

reverse

terem03
Egyenletes hangelosztás: bármely szegletében is ülünk a hangversenyteremnek, mindenhonnan egyforma tisztássággal hallunk minden hangszert, hangszercsoportot.
terem04

 

Tökéletesre hangolva: a változtatható méretű színpad fölött felfüggesztett kenopik, azaz hangvető elemek magassága, dőlésszöge és két „szárnyuk” a kívánt hangzás érdekében szabadon mozgatható.

reverse

terem05
Impozáns beltér: a terembe belépő látogatót magával ragadja a látvány.

 

 

Jegytérkép

 

kk_jegyterkep_nagy

Támogatók