Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu

2021-ben élvezhetjük a 10 éves Kodály Központ jubileumi programjait

Szerző: Halász Kinga

2010 decemberében nyitotta meg kapuit a pécsi Kodály Központ, a dél-dunántúli régió első számú koncerthelyszíne, amely vonzó programjaival fokozatosan országos és nemzetközi ismertségre tett szert. Az üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. a koronavírus miatt elhalasztotta a jubileumi programokat, bízva abban, hogy 2021-ben lehetőség lesz méltó módon megünnepelni az évfordulót.

„Azt mondják, az építészet a megkövült zene. Nos, itt létrehoztak egy építészeti Stradivarit...” − a világhírű hegedűművész, Maxim Vengerov nyilatkozott így a pécsi Kodály Központról 2010 decemberében, az épület első nyilvános hangversenyét követően. Az azóta eltelt 10 évben teltházas koncertek és világhírű előadóművészek követték egymást a színpadon. A hangversenyterem Magyarország egyik legjobb akusztikájú és legszebb koncertterme, amely világszínvonalával minden igényt kielégít.

 

A Kodály Központ az elmúlt 10 évben a város kiemelt kulturális terévé vált. A Zsolnay Örökségkezelő hálás a közönségnek, hogy bizalmat szavaztak a modern épületnek és hűségesen kitartottak a Kodály Központ mellett. Évről-évre emelkedett az érdeklődők száma, az elmúlt 10 évben összesen közel 900.000 látogatót fogadott a Kodály Központ. Ez idő alatt mintegy 1800 rendezvény, program és konferencia zajlott az épületben.

 

Több mint 100, nemzetközi szinten is elismert fellépő adott koncertet, többek között Al Di Meola, Richard Bona, Pat Metheny, Tommy Emmanuel, a Voca People, Maxim Vengerov, Hiromi, Jan Garbarek, Kenny Garrett, a The King’s Singers, Trilok Gurtu, Várdai István, Baráti Kristóf, Michail Pletnyov, Malcolm Bilson, Avishai Cohen, valamint Tomatito & Michel Camilo.

 

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai büszkék rá, hogy itt dolgozhatnak és tevékenyen segíthetik a színvonalas produkciók megvalósulását. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a koronavírus után nagyszabású programokkal – és reményei szerint személyes jelenléttel – ünnepli a jubileumot.  

Halász Kinga