Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu

Al Di Meola kapta idén Pécs Kulturális Nagydíját

Szerző: ZsÖK NKft.

Március 15-én, a Kodály Központban tartott koncertjén vette át Al Di Meola Pécs Kulturális Nagydíját dr. Páva Zsolttól, Pécs polgármesterétől.

A Grammy-díjas gitár-, hegedű-, zongoraművész, zeneszerző és producer a pécsi közönség számára nyújtott páratlan kulturális, művészeti élmény szolgálata, a zene iránti szenvedély átadása, valamint Pécs, a kultúra városának nemzetközi promóciója terén végzett tevékenységének elismeréseként kapta a kitüntető címet.

Az Di Meola ez elmúlt évtizedekben szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Pályafutása során olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint például Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana.

Di Meolát Magyarországhoz és a magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel, és kápráztatta el szenvedélyes örömzenéjével. Fellépései során kedvező pécsi élményeiről rendszeresen beszámolt közönségének, és hirdette Pécs és a Kodály Központ páratlan művészeti és műszaki-technikai színvonalát.

ZsÖK NKft.

Támogatók