Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Boismortier: Ámor utazásai

Jegytípusok

 • I. rendű

  3490 Ft

 • II. rendű

  2990 Ft

 • III. rendű

  2490 Ft

 • IV. rendű

  1990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Boismortier: Ámor utazásai

Jegyinfó

Az Opéra - ballet koncertszerű, korhű előadásban hallhatják az érdeklődők, kiváló, a barokk operák előadásában avatott világhírű francia énekművészek tolmácsolásában.

L’Amour : Chantal Santon-Jeffery - szoprán
Zéphyre : Katherine Watson - szoprán
Daphné : Judith Van Wanroij - szoprán
Lucile, Dircé, Hylas, un Habitant de Cythère : KatiaVelletaz - szoprán
Béroé, Julie, uneBergère, unePrêtresse : ÉléonorePancrazi - mezzo-szoprán
Tersandre, le Devin, Ovide, Adherbal, un Habitant de Cythère : Thomas Dolié – baryton

Purcell Kórus

Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)

Koncertmester: Simon Standage

Vezényel: Vashegyi György

Joseph Bodin de Boismortier (1689-1755) a francia barokk stílus saját korában egyik legelismertebb zeneszerzője volt, egyben az egyik első olyan barokk komponista, aki saját műveiből, illetve azok kiadásából jelentős vagyont is szerzett. Hihetetlenül népszerű volt kortársai körében, hírnevét talán legnagyobb szabású műve, az 1736-ban a Párizsi Operaház (AcadémieRoyale de Musique) számára írott, és ott bemutatott Les Voyages de l'Amour című operájával szerezte. A prólógusból és négy felvonásból álló opera bemutatását egyes források későbbre teszik- egy bizonyos: ez a színpadi mű is megannyi előadást és változtatást élt meg – mindig az előadók adta lehetőségekhez igazodva.

                Az egyes felvonások különböző helyszíneken játszódnak és különálló történetet mesélnek el. A prológus Khytera kertjében játszódik, allegórikus szereplők:Szerelem, Öröm és Báj és Zefír párbeszédével. Utóbbi meghívja Ámort, hogy az megtapasztalhassa saját hatalmának önző és fájdalmas oldalát –a szerelem szerelme alól csak egy hűséges szív oldozhatja fel. Zefír tanácsára Ámor útnak indul, hogy a következő felvonásokban felkutassa a hozzá illő hű társat.

                A közel háromszáz éves színpadi mű az évek során méltatlanul feledésbe merült, tudomásunk szerint e kiváló opera most hangzik el először a 18. század óta, az előadáshoz és lemezfelvételhez a modern kiadást kifejezetten erre az alkalomra készítette a kéziratból a Versailles-i Barokk Zenei Központ (Centre de musiquebaroque de Versailles). Az est további különlegessége, hogy a 2. felvonásból két – mind történetében, mind zeneileg teljesen különböző- verzió is felhangzik.

Az Opéra - ballet koncertszerű, korhű előadásban hallhatják az érdeklődők, kiváló, a barokk operák előadásában avatott világhírű francia énekművészek tolmácsolásában.

 

Együttműködő partnerek:

Versailles-i Barokk Zenei Központ, az Orfeo Zenei Alapítvány és a ZsÖK Nkft.

 

Támogatók:

Budavári Önkormányzat, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek