Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Kodály Központ |

Budapest Klezmer Band - Sztárvendég: Jordán Adél

Jegytípusok

 • I. rendű

  7490 Ft

 • II. rendű

  5990 Ft

 • III. rendű

  5490 Ft

 • IV. rendű

  4990 Ft

 • V. rendű

  3990 Ft

Jegyvásárlás

Budapest Klezmer Band - Sztárvendég: Jordán Adél

Jegyinfó

A több mint 33 éves Budapest Klezmer Band immár a hagyományt követve újra a Kodály Központban.

Budapest Klezmer Band immár a hagyományt követve újra a Kodály Központban, ismét fergeteges muzsikával üdvözli a klezmer zene kedvelőit. A tradicionális zsidó zenét játszó zenekar egyedi hangulatú, koncerttel köszönti a vendégeket. A neves zenészek igazán lendületes, humorral átszőtt zenei produkciókkal szórakoztatják majd az érdeklődőket.

 

A klezmer zenekar vendége Jordán Adél, a Budapesti Katonai József Színház művésze. A Máté Erzsi-, a Junior Príma-és Bezerédi-díjas színésznő nem először áll a klezmer zenekarral egy színpadon, a korábbi közös koncert sikerek miatt újabb közös fellépésre invitálták a népszerű művésznőt.

 

A zenekarról: A Budapest Klezmer Band az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya zenei átiratok komponálásával tradicionális zsidó zenét játszik. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

 

A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, újra és újra sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot. Felléptek a Madách Színház, Kerényi Imre által rendezett „Hegedűs a háztetőn” című musicaljében, a Győri Balett és a Budapest Klezmer Band közös, "Purim, avagy a sorsvetés” című produkciójában. Ezzel az előadással Hollandiában, New York-ban, New Jersey-ben, Szlovákiában, Németországban, Finnországban, Dániában, Svédországban, Olaszországban turnézott a két együttes, mindenhol óriási sikerrel.

 

Jávori Ferenc Fegya zeneszerzőt, előadóművészt, érdemes művészt, a Budapest Klezmer Band alapító zenekarvezetőjét a magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítéséért, valamint kiemelkedő zeneszerzői és előadóművészi pályája elismeréseként, 2014. március 15-én, Kossuth-díjban részesítették. 2015-ben a zenekart, a "Magyar Zeneművészet" kategóriában, Prima díjjal tüntették ki. A „Közönség Príma Primissima 2015 díját”, a Budapest Klezmer Band nyerte el.

 

A Budapest Klezmer Band zenészei:

Jávori Ferenc Fegya – alapító, zenekarvezető, hangszerelő-zeneszerző – zongora

Kohán István - klarinét

Gazda Bence – hegedű, ének

Nagy Anna – harmonika

Barbinek Gábor – harsona

Máthé László – nagybőgő

Végh Balázs – dob, ütőhangszerek

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók