Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Kínai Filharmonikus Zenekar

Minden jegy elkelt

Jegytípusok

 • I. rendű

  2990 Ft

 • II. rendű

  1990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Kínai Filharmonikus Zenekar

Jegyinfó

Vezényel: Huang Yi

Műsor:

Bartók Béla: Román népi táncok
Guo Wenjing: “Chou Kong Shan” - bambuszfuvola-verseny
Ludwig van Beethoven: C-dúr zongoraverseny
Alexander Borodin: Polovec táncok

 

 

Közreműködik:

Serena (Yalun) Wang – zongora
Wei Sijun – bambuszfuvola

Vezényel: Huang Yi

 

2020-ban ünnepli az egész világ Beethoven születésének 250. évfordulóját, melynek keretében számos koncerten emlékeznek meg a nagy zeneszerzőről. A Beethoven év első Beethoven előadását a Kínai Filharmonikus Zenekar adja a pécsi közönségnek, akik a Pannon Filharmonikusok meghívására érkeznek városunkba. 
A koncerten a kivételesen tehetséges ifjú kínai zongoracsillag, Serena Wang Beethoven C-dúr zongoraversenyét játssza el, és az est során Guo Wenjing bambuszfuvola-versenye is felcsendül, melynek különleges hangszerét Wei Sijun szólaltatja meg.
A Kínai Filharmonikus Zenekar 2000 májusában alakult Pekingben. Azóta az együttes óriási utat járt be szakmai és művészeti téren, és ezzel mind hazájában, mind külföldön széleskörű elismerést szerzett. A zenekar tükrözi mindazt az erőt és energiát, mely Kínát jellemezi egyrészt a kulturális megújulás, másrészt a kirobbanó gazdasági fejlődés területén.
Kína egyik legifjabb és legdinamikusabb szimfonikus zenekaraként professzionalitásával példaképül szolgál sok más hazájában működő zenei együttes számára. Az utóbbi 14 évben több ősbemutatót játszottak, mint bármely más kínai zenekar, és szerteágazó művészi tevékenységük során saját, csak rájuk jellemző előadói stílust alakítottak ki.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek