Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Kispál és a Lovasi

Jegytípusok

 • I. rendű

  14990 Ft

 • II. rendű

  12990 Ft

 • III. rendű

  10990 Ft

 • IV. rendű

  7990 Ft

 • V. rendű

  4990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Kispál és a Lovasi

Jegyinfó

Pár éve újra egymásra találtunk Kispivel, rengeteget zenélünk, újra inspiráljuk egymást.

A Kispál és a Borz 2022 augusztusában tért vissza a telt házas, kétnapos Kispál on Orfű rendezvényen. „A zenekar új korszakának talán az volt a legfontosabb előzménye, hogy pár éve újra egymásra találtunk Kispivel, rengeteget zenélünk, újra inspiráljuk egymást.” – mondta el a visszatérésről Lovasi András. A két András egyébként Lovasi legutóbbi szólólemeze kapcsán kezdett újra zenélni, a Kispál és a Borz visszatérő koncertje előtti este pedig elméletileg duóban adtak volna koncertet, ám a fellépés előtt nem sokkal a nagy érdeklődésre való tekintettel újragondolták a felállást. Így született meg a Kispál és a Lovasi.

 

„Azt tudtuk, hogy 5-6000 ember előtt már nem fog működni az, ami működött ötven embernél az LA Gardens-es stúdiókoncerteken, hogy ketten leülünk és két gitárral zenélünk. Újra kellett tervezni, tudtuk, hogy zenekarrá kell duzzasztani a produkciót, és arra is konkrét elképzelésünk volt, hogyan. A régi trió-felállást szerettük volna Kispivel, csak egy kis plusszal.” – mondta el Lovasi András a négytagúvá bővülésről.

 

A Kispál és a Lovasi koncertprogramja teljes mértékben Kispál és a Borz-dalokból áll, ám főleg a zenekar korai időszakából szemezgetnek, a slágerek mellett pedig a pályafutásuk során ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket is hallhat tőlük a közönség. A dalok eredeti hangszerelésükben, tehát a zenekar korai éveire jellemző trió-felállásban szólalnak meg G. Szabó Hunorral dobossal, a különleges hozzávaló pedig Babcsán Bence szaxofonjátéka, így válik a Kispál és a Lovasi egy rendkívüli kvartetté. „Hunort régóta ismerem, mondhatjuk, hogy nagy Qualitons-rajongó voltam” – mondja Lovasi a Hunorhoz fűződő viszonyáról – „és azt is tudtuk, hogy nagyon szerette a Kispál korai időszakát. Rendkívüli dobosnak tartom, aki rengeteget merít a jazzből, ráadásul már a Grand Hotel Halmahera lemezemen is együtt dolgoztunk, ami mindkettőnknek nagyon jó élmény volt. Kispi is hamar megszerette, hiszen a dobolása tökéletesen passzolt a gitárjátékunkhoz.” Babcsán Bence is a Lovasi-szólóuniverzum kapcsán került képbe, hiszen már a Tűzijáték délben c. lemez koncertfelállásában is fújt. A Kispál és a Lovasiban több hangszert (bariton-, tenor- és altszaxofon, tárogató) is megszólaltat. „A kiindulási pont a baritonszaxofon volt, nagyon inspirált, hogy milyen különlegesen tud összefonódni a basszusgitárral vagy a gitárriffekkel. Bence szólamait úgy találtuk ki, hogy szervesen illeszkedjen a korai Kispál-dalok világába – úgy gondolom, hogy ez sikerült is.” – meséli Bence szerepéről Lovasi. Aki ott volt az orfűi bemutatkozáson, az tudhatja: felhőtlen örömzenélésre, valamint egy legendás életmű emblematikus dalaira számíthat a Kispál és a Lovasitól, régi - és mégis új hangszerelésben.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók