Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Lajkó Félix & Vołosi (PL)

Jegytípusok

 • I. rendű

  8990 Ft

 • II. rendű

  7490 Ft

 • III. rendű

  6990 Ft

 • IV. rendű

  5990 Ft

 • V. rendű

  4990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Lajkó Félix & Vołosi (PL)

Jegyinfó

A globálzenei színtér egyik legsikeresebb projektje volt az elmúlt években Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása.

A globálzenei színtér egyik legsikeresebb projektje volt az elmúlt években Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása, amely 2019-es lemezével (Lajkó Félix és VOŁOSI) megszámlálhatatlan díjat nyert, és végigkoncertezte a világ híres színpadjait. A műfaj legrangosabb magazinja, a brit Songlines az év legjobb lemezei köré sorolta a vonósvirtuózók közös kiadványát, mind Magyarországon, mind Lengyelországban elnyerte az ugyanolyan elnevezésű Fonogram-díjat, és hónapokig szerepelt a legmeghatározóbb európai nemzetközi toplista, a World Music Charts Europe első helyén. A páros Magyarországon adta első koncertjét, most a Kodály Központban is átélhetjük a páratlan élményt, amit Lajkó és a VOŁOSI közös műsora okoz.

 

Lajkó Félixet nem kell bemutatni a hazai közönségek, a kilencvenes években feltűnt vajdasági hegedűs a hangszer igazi zsenije, számos kimagasló nagylemez és kollaboráció (Szabados György, Boric Kovač, Noir Desir, Alexander Balanescu, Boban Marković stb.), no meg elképesztő koncertek jellemzik pályafutását. Az öntörvényű tehetséget csak jobb híján szokás a globálzenei színtér megbecsült alakjai közé sorolni, hiszen a sokrétű népzenei gyökerek (magyar, roma, román, balkáni) mellett klasszikus, kortárszenei, filmes, jazzes, szabad improvizációs hatásokkal is játszó hegedűs virtuóz.

 

A lengyel VOŁOSI kvintett két komolyzenész és három falusi népzenész formációja. A sziléziai Beszkidek hegyvidék vonós zenéjét játszó népzenei trió egy klasszikus zenészcsaládból származó testvérpár egyikének lakodalmában találkozott 2004-ben, és azonnal zenekart alapítottak. A tradicionális sziléziai népzenét klasszikus képzettséggel párosító megszólalás a 2011-es első komolyabb terjesztésű lemeztől nagy sikert aratott Lengyelországban és hamar az egész világon. Lajkó és a VOŁOSI fenomenális zenei energiaáradása együtt először a 2017-es Budapest Ritmo fesztiválon szólalt meg, amit aztán lemez követett és számos koncert a világ körül.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók