Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Maxim Vengerov és a MÁV Szimfonikusok

Jegytípusok

 • I. rendű

  14900 Ft

 • II. rendű

  12900 Ft

 • III. rendű

  9900 Ft

 • IV. rendű

  7900 Ft

 • V. rendű

  4900 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Maxim Vengerov és a MÁV Szimfonikusok

Jegyinfó

11 év után újra a Kodály Központban lép színpadra a világ egyik legnagyobb hegedűművésze, Maxim Vengerov.

A Kodály Központ fennállása 10. évfordulójának méltó megünneplését 2020-ban megakadályozta a koronavírus-járvány, az Ünnepi Évadra így közel egy év késéssel 2021 őszétől kerül sor.

Az Ünnepi Évad egyik kiemelt eseménye a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány együttműködésével 2021. október 25-re tervezett hangverseny, melyen a szintén jubiláló, alapításának 75. évfordulóját ünneplő budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar játszik, a műsorban Johannes Brahms két műve hangzik el, a zeneszerző életművének legderűsebb darabjai közül. A koncertet az avatja igazán ünnepivé, hogy 11 év után újra pódiumra lép Maxim Vengerov, ezúttal hegedűművészként.

Műsor:
Brahms: II. szimfónia
Brahms: Hegedűverseny
Közreműködik: Maxim Vengerov
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

 

2010 decemberében Maxim Vengerov vezényletével adta első nyilvános hangversenyét az újonnan megnyitott Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok zenekar.

Ekkor Vengerov így nyilatkozott a hangversenyteremről: „Azt mondják, az építészet a megkövült zene. Nos, itt létrehoztak egy építészeti Stradivarit...”. Az Európa legjobbjai között emlegetett hangversenyterem idén jubilál, az Ünnepi Évad egyik kiemelt eseményét az avatja igazán ünnepivé, hogy 11 év után újra itt lép színpadra a világ egyik legnagyobb zenésze, Maxim Vengerov, ezúttal hegedűművészként.

 

Maxim Vengerov a világ legkiválóbb hegedűművészeinek egyike, gyakran emlegetik úgy, mint korunk legnagyobb vonós-hangszer játékosát. 1974-ben született, ötéves korában kezdett hegedülni. Tízéves volt, amikor első díjat nyert a Fiatal Hegedűsök H. Wieniawsky Nemzetközi Versenyén, 1990-ben Londonban megnyerte a Carl Flesch Nemzetközi Hegedűversenyt, azóta koncertező hegedűművész. Már az első években több CD-je jelent meg, amelyekkel lemezdíjak sokaságát nyerte el. Intenzíven foglalkozik vezényléssel is. Sokfelé tanít, többek között Svájcban a Menuhin Zeneakadémián és a Londoni Királyi Zeneakadémián. Az 1727-ben készült „ex-Kreutzer” Stradivari hegedűn játszik, Jasha Heifetz egykori vonójával.

 

A hangverseny karmestere Takács-Nagy Gábor, aki a nevét viselő vonósnégyes révén vált világhírűvé. A kvartett ösztöndíjat kapott az Egyesült Államokban, Coloradóban, és tagjai ott is telepedtek le. Takács-Nagy Gábor 1992-ben kivált az együttesből és visszaköltözött Európába, azóta Svájcban él, a genfi Zeneakadémia tanára. 2002 óta vezényel, 2007 óta a Verbier Festival (Svájc) Kamarazenekarának zeneigazgatója, koncertjein világhírességek szerepelnek. 2011-től kezdődően az angol Manchester Camerata zenekar vezető karmestere. A MÁV Szimfonikus Zenekarnál 2010-től 2012-ig vezető karmester és művészeti vezető volt, jelenleg a zenekar állandó vendégkarmestere.

 

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek