Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Pannon Filharmonikusok: Bellini: Az alvajáró

Jegytípusok

 • I. rendű

  4990 Ft

 • II. rendű

  3990 Ft

 • III. rendű

  2990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Pannon Filharmonikusok: Bellini: Az alvajáró

Jegyinfó

19. század uralkodó stílusirányzata, a romantika szerette az egzotikus témákat.

19. század uralkodó stílusirányzata, a romantika szerette az egzotikus témákat. Ma már kissé furcsán hat, de ezek közé tartozott a mélyálom fázisában történő járkálás genetikai zavara, a szomnambulizmus.   A harmincéves Vincenzo Bellini művészi képzeletét is a „holdkórosok” témája ragadta meg, amikor 1830/31 telén megkomponálta a La sonnambulát. Az alvajáró a bel canto operarepertoár nevezetes darabja, amelyet a rövid életű zeneszerző pályája végén, közvetlenül a Norma előtt − azzal egy esztendőben − komponált. A 19. században sikeres mű 20. századi újrafelfedezése Luchino Visconti 1955-ös scalabeli rendezésével kezdődött, Maria Callasszal a főszerepben. A mű hátterében általánosságban az alvajáró-témájú színpadi művek akkoriban aktuális, nagy divatja, konkrétan pedig Ferdinand Hérold balettje áll: a művet Párizsban mutatták be 1827-ben; a librettót az operai világban jolly jokernek számító Eugène Scribe írta. Ez szolgált inspirációval Bellini alkotása számára. A zeneszerző Felice Romani − Scribe nyomán készült − szövegkönyvét zenésítette meg.

 

A Müpa előadásának sztárja a cseh koloratúrszoprán, Zuzana Marková, aki számos sikert aratott már az olasz repertoár, és ezen belül is a bel canto operák területén. Elismert Lucia és Violetta, de Manonként és Donna Anna szerepében is ünnepli a közönség. Partnere, a szardíniai születésű tenor, Francesco Demuro ugyanezen a területen jeleskedik: szerepei Nemorinótól a Mantuai hercegen át Alfredóig ívelnek.

 

A produkció karmestere, Riccardo Frizza vérbeli operakarmester, az itáliai repertoár specialistája; a milánói Scala, a velencei Fenice, a Párizsi Opera és a New York-i Metropolitan visszatérő vendége.

 

Közreműködik:

Mirco Palazzi – Rodolfo gróf
Zuzana Marková – Amina
Konu Kim – Elvino
Zemlényi Eszter – Lisa

 

 

Kozmér Alexandra – Myrtha, a villik királynője
Simon Kriszta – Teresa
Dobák Attila – Alessio
Bejan Miklós Márius - Jegyző
Kodály Kórus Debrecen – (karig.: Szabó Sipos Máté)
Zöldy Z Gergely – jelmeztervező
Szendrényi Éva – látványtervező
Polgár Etelka – rendezőasszisztens
Némedi Csaba – rendező

 

Vezényel: Riccardo Frizza

 

A hangverseny a Müpa, a Pannon Filharmonikusok, és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. koprodukciójában valósul meg.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek