Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Pannon Filharmonikusok: Lawrence Brownlee és vendégei

Bel canto áriaest

Jegytípusok

 • I. rendű

  5990 Ft

 • II. rendű

  4990 Ft

 • III. rendű

  2990 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Pannon Filharmonikusok: Lawrence Brownlee és vendégei

Bel canto áriaest

Jegyinfó

A ma este szoprán szólistája, Lidia Fridman betegség miatt sajnos nem tud fellépni a pécsi közönség előtt, ezért a mai műsor az ő dalai nélkül hangzik el.

Kedves Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma este szoprán szólistája, Lidia Fridman betegség miatt sajnos nem tud fellépni a pécsi közönség előtt, ezért a mai műsor az ő dalai nélkül hangzik el.

A művésznő azt kérte, hogy tolmácsoljuk Önök felé, mennyire sajnálja, hogy nem léphet fel ismét a Kodály Központban.

Megértésüket köszönjük és szép estét kívánunk!

 

 

Lidia Fridman - szoprán
Lawrence Brownlee - tenor
Gyungmin Gwon – bariton


Vezényel: Nikolas Nägele

Lax Éva – magyar nyelvű feliratok

 

Gioachino Rossini: Tell Vilmos – nyitány
Vincenzo Bellini: A puritánok – „A te, o cara" (Arturo áriája, I. felvonás)
Gioachino Rossini: A sevillai borbély – „Largo al factotum" (Figaro belépője, I. felvonás)
Vincenzo Bellini: Norma – nyitány
Gaetano Donizetti: Lammermoori Lucia – „Cruda, funesta smania" (Enrico áriája, I. felvonás)
Gioachino Rossini: Hamupipőke – „Sì, ritrovarla io giuro" (Ramiro áriája, II. felvonás)
Gioachino Rossini: A tolvaj szarka – nyitány
Gaetano Donizetti: Don Pasquale – „Bella siccome un angelo" (Malatesta áriája, I. felvonás)
Gaetano Donizetti: A kegyencnő – „Ange si pur" (Fernand áriája, IV. felvonás)
Gioachino Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány
Vincenzo Bellini: A puritánok – „Ah! Per sempre io ti perdei" (Riccardo áriája, I. felvonás)
Gaetano Donizetti: Az ezred lánya – „Ah! mes amis... pour mon âme" (Tonio áriája, I. felvonás)A Pannon Filharmonikusok hosszú évek óta partnere a Müpának abban, hogy a világ legkiválóbb bel canto énekeseinek közreműködésével színvonalas produkciókat állítson színpadra a Müpában és a Kodály Központban. Az estek nagy sikerrel futnak mindkét helyszínen. A produkció a Müpa és a Pannon Filharmonikusok koprodukciója.

„A bel canto fontos jellegzetessége, hogy hangszerként kezeli az énekhangot, az énekestől olyan teljesítményt várva el, mint egy hegedű vagy fuvola virtuózától. Ezen az estén három világhírű énekes: egy szoprán, egy tenor és egy bariton mutatja meg különleges tudását. Az orosz Lidia Fridman 1996-ban született az oroszországi Szamarában. Tanulmányait előbb hazájában végezte, megfordulva többek közt Jelena Obrazcova szentpétervári kurzusain is, majd a velencei Benedetto Marcello Konzervatóriumban fejezte be. Európa-szerte sikereket arat, 2021 novemberében a Müpa Lucrezia Borgia-produkciójának címszerepét bravúros beugrással abszolválta. A sokoldalú és virtuóz amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee mögött több évtizedes nemzetközi pályafutás áll. 2020-ra tervezett áriaestjét sajnos meghiúsította a világjárvány, így kivételes öröm lesz végre hallani őt a Müpa színpadán. Életkorban kettejük között helyezhető el az est bariton közreműködője, Gyungmin Gwon, a 2022-es moszkvai Competizione dell'Opera elnevezésű nemzetközi verseny első helyezettje, valamint a Müpa különdíjasa, aki dél-koreai származásával teszi valóban nemzetközivé a koncert palettáját. A Detmoldi Zeneművészeti Főiskola neveltje számos nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést, a kritika elragadtatással méltatja teljesítményét. A hangversenyen közreműködő Pannon Filharmonikusokat az európai operaszínpadokon otthonos német karmester, Nikolas Nägele dirigálja, aki korábban a Berlini Deutsche Oper karnagyaként is működött, a Müpa közönsége pedig a 2021-es Rossini gála Müpa Home közvetítésén találkozhatott vele."

Szöveg forrása: www.mupa.hu

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók