Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Pannon Filharmonikusok: Lelkében virágzó

Jegytípusok

 • I. rendű

  4990 Ft

 • II. rendű

  3990 Ft

 • III. rendű

  2990 Ft

A KODÁLY-bérlet koncertje.

Jegyvásárlás
Archív

Pannon Filharmonikusok: Lelkében virágzó

Bérletinfó

Ezen a téli estén két sötét tónusú, mégis fényre törekvő zenét hallhatunk, plasztikusan megformált, romantikus hangvételben.

Edvard Grieg: a-moll zongoraverseny
Dohnányi Ernő: II. szimfónia Op. 40

 

Olli Mustonen - zongora
Vezényel: Bogányi Tibor

 

Ezen a téli estén két sötét tónusú, mégis fényre törekvő zenét hallhatunk, plasztikusan megformált, romantikus hangvételben. Mindkét mű olyan, mintha az alapvetően optimista és szépreményű szerző valamiért mégis komorabb gondolatok megfogalmazásának és sokrétű kérdések felvetésének érezné szükségét. Az akkor 25 éves Grieg ifjonti szenvedéllyel vetette bele magát a zongoraversenyt író szerzők népes táborába, és közvetlen hangulatú, érzelmes műve hamar a közönség nagy kedvence lett. Dohnányi II. szimfóniája a II. világháború orosz frontja elől menekülő szerző lelkében született meg. Egy rendkívüli tehetségű, nagy munkabírású és jó humorú ember áll előttünk, aki őszülő fejjel elhagyja hazáját, közönségét, és mélyen átérzi népének és pályájának bizonytalan jövőjét. A szimfónia helyenként afféle film nélküli filmzene. És a film végén így vagy úgy, de a remény diadalmaskodik. Bár a két mű megszületése között közel 100 év telt el, és már Grieget is sokan nevezték régimódinak, Dohnányiról nem is beszélve, műveik a 21. század közönségéhez is utat találnak.

 

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

NKA_logo_2012_RGB

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók