Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kodály Központ

hu
Archív
Kodály Központ |

Pannon Filharmonikusok: Városnapi díszhangverseny

Jegytípusok

A hangversenyen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az díjmentes jegyeket augusztus 28-tól a Kodály Központ jegypénztárában, vagy online a www.jegymester.hu weboldalon lehet igényelni.

Archív

Pannon Filharmonikusok: Városnapi díszhangverseny

Jegyinfó

A Pannon Filharmonikusok idén is magyar szerzők műveivel készül a városnapi díszhangversenyre.

Elsőként Kodály Zoltán egy elfeledett színpadi művéből, a Czinka Pannából hallhatunk egy táncot. Ezt követően az örök városi Weiner Leó kalandozásainak lehetünk tanúi, amikor elzarándokolt a Néprajzi Múzeumba, hogy eredeti magyar népzenei felvételeket hallgasson, és azokból ihletet merítve ő is autentikus magyar zenekari művet írjon. Így született meg a Magyar népi táncok, mely ugyan eredeti dallamokat dolgoz fel, de nyugati, városi szemléletben. Zárásként egy ősbemutató hangzik el, melyet Vajda János a Pécsi Tudományegyetem megrendelésére, Weöres Sándor szövegeire írt. A mély, többértelmű szövegek értelmezésében különleges segítséget nyújt a zenei megformálás.

 

Kodály Zoltán: Minuetto serio
Weiner Leó: Magyar népi táncok - szvit, Op.18
Vajda János: TÖREDÉK -A teljesség felé- kantáta Weöres Sándor szövegeire tenor szólóra, vegyeskarra és szimfonikus zenekarra – ősbemutató

 

Közreműködik:

Pál Botond – tenor

Pécsi Egyetemi Kórus (karig.: Lakner Tamás)
Pécsi Egyetemi Nőikar (karig.: Antal Laura és Hoffner Tibor)  
Pécsi Egyetemi Zenekar
Pannon Filharmonikusok

Vezényel: Vass András és Kocsár Balázs

 

A hangversenyen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az díjmentes jegyeket augusztus 28-tól van lehetőség igényelni személyesen a Kodály Központ jegypénztárában, vagy online a www.jegymester.hu weboldalon.

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók